Helgekurs i brasiliansk perkusjon

/ / Nyheter

Oslo Sambaskole inviterer til helgekurs i brasiliansk perkusjon 4-6. oktober.

Det vil være klasser i instrumentteknikk, samspill og improvisasjon, til både nybegynner og viderekommende nivå. Samba er en av de mest tilgjengelige musikalske kunstformer tilgjengelige for alle aldre og er morsom og enkel å forstå. Det er en god inngangsport til musikk for barn og unge.

Ved hjelp av enkle klappeøvelser, som videre overføres til de afro-brasilianske instrumentene surdo (stor basstromme), caixa (skarptromme), ago-go (dobbel kubjelle), tamborim og diverse andre samba-instrumenter som brukes i Rio Carnival, vil gruppen i løpet av en time spille som et ordentlig samba band. Når grunnlaget først er lært, vil en serie enkle strukturerte musikalske breaks og ‘samtale og respons’ resultere i en tilfredsstillende følelse av prestasjon.

Alle de nødvendige instrumenter er tilgjengelig og workshopene blir drevet med positiv energi og entusiasme.

Instruktører:
Carlos Ahumada er grunnlegger av Maravilha og Academicos de Estocolmo i Sverige, og har arbeidet med samba i over 25 år. Han har gjestet karnevalet i Rio mange ganger og spilt med de største sambaskolene. Han vil fokusere på samspill og undervise i samba fra sambaskolene Mangueira og Imperio Serrano.

Anders Hansen er grunnlegger av Oslo Sambaskole og Academicos da Alegria, og har undervist i samba og andre brasilianske stilarter de siste 10 årene. Anders er en allsidig perkusjonist og vil arbeide spesifikt med instrumentteknikk i Caixa (snare drum), Tamborim og Repinique.

Les mer om kursplan, priser og praktisk info her: http://www.oslosambaskole.no/brazilian-samba-festival/