Mestre Sala

/ / Nyheter

Vi har nå fått flagget som ble bestilt fra Brasil, og er i den anledning på jakt etter en Mestre Sala til vår Porta Bandeira.

Oslo Sambaskole har nå fått designet et flagg vi etterhvert ønsker å få sydd. I den anledning vil vi også velge ut en mestre-sala og en porta-bandeira.En stor takk til Delphine Sauvanet for å designe flagget vårt.

Mestre-sala og porta-bandeira er et par som danser en viss spesiell ballett og for å presentere skolens flagg. Deres kostymer er typisk for det attende århundre, men er «carnavalizados» (karnevalisert) , dvs. med en overdrevet mengde av farger og dekorasjoner. På et gitt tidspunkt under parade, stopper de foran dommernes tribune for å presentere sin dans, der de blir evaluert. Det er forbudt for mestre-sala og porta-bandeira ha ryggen til hverandre på samme tid, og feil som å miste en lue eller en glipp kan gi et tap av verdifulle poeng.

Foreløpig, i alle fall siden 1990-tallet, er skolene til den spesielle gruppen i Rio vanligvis med tre eller fire par mestre-sala og porta-bandeira, men bare den første blir evaluert, de to andre er bare dekorative, og valgfritt. Vanligvis får Mestre-sala og porta-bandeira i oppgave å representere skolen på visse hendelser. Oslo Sambaskole søker etter et par.