Vi søker moderne dansere til Comissão de frente.

/ / Nyheter

Oslo Sambaskole vil i år utvide karnevalsprosjektet til å inneholde en Comissao de Frente. Denne gruppen går først i karnevalsparaden for å presenterer temaet Oslo Sambaskole har jobbet med, og hva du kan forvente deg å se gjennom paraden.  Vi søker etter 2-4 mannlige  og 3-5 kvinnelige dansere. 

Betydningen
Comissão de frente, betyr kommisjonen i front. Dette er obligatorisk krav en sambaskole må ha med i en parade for å kunne kalle seg en ekte sambaskole. Den består av ca. åtte til femten personer som danser en koreografert dans for å introdusere temaet sambaskolen har valg dette året. Med unntak av Comissão de Frente, er det svært få andre krav en sambaskole har av koreograferte elementer i en parade.

Dansen
Comissão de Frente danser som regel en type heroisk dans som ikke kan sammenligne det resten av karnevalstoget danse. Det er gjerne moderne dansere i Comissão de Frente og man må som regel bli invitert til å danse i denne seksjonen. Portela var den første sambaskolen i Rio de Janeiro som innførte Comissão de Frente, og i disse dager er Unidos da Tijuca kjent for å få karakter 10 for sine koreografier.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Vi ønsker å gjøre dette så autentisk som mulig, og har derfor hentet inn en koreograf fra Brasil for å koreografere Oslo Sambaskoles Comissão de Frente. Han har arbeidet mange ganger med de kjente sambaskolen i Rio, og vil komme å jobbe med våre dansere slik at vi får det så autentisk som overhode mulig når vi går i vår parade på Karl Johans gate.

Har du den erfaringen vi ser etter og lyst til å være med, send en mail til anders.hansen@oslosambaskole.no.